TYÖ TANSSIJANA JA ESIINTYJÄNÄ
Olen Teatterikorkeakoulusta valmistunut taiteen maisteri. Osan opinnoista suoritin Western Australian Academy of Performing Arts’ssa. Valmistumisen jälkeen toimin ammattitanssijana Suomessa ja Hollannissa mm Sanna Myllylahden, Kirsi Monnin, Minna Tuovisen, Arja Tiilin ja Krzysztof Pastorin teoksissa.

 

Belgiassa vuonna 2000 sain kutsun maailman 23 lupaavimman tanssijan joukkoon*,  koreografi

Anne Teresa de Keersmaekerin johtamaan the X-Groupissa projektiin, treenaten maailman merkittävimpien koreografien kanssa. Belgiassa työskentelin yhdessä muun muassa Akram Khanin ja Gustavo Lesgartin kanssa. Vuosien 2001-2013 aikana tanssin belgialaisessa Maria Clara Villa Lobosin johtamassa XL-Production nykytanssiryhmässä. Eri tanssiproduktioiden kanssa olen esiintynyt merkittävillä tanssi- ja teatterifestivaaleilla ja teattereissa ympäri Eurooppaa sekä Argentiinassa ja Brasiliassa.                                                                                                  

 

Omia teoksiani on esitetty mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Flow Festivaaleilla, Zodiak-Uuden tanssin keskuksessa, Ateneum-salissa, Kiasmassa, Savoy-teatterissa, Kaktus- festivaaleilla, Norjan kansallisgalleriassa, KunstStoff’ssa San Franciscossa ja Karjalan Kansallisessa teatterissa Petroskoissa.

 

Vuosien 2004-2012 aikana toimin myös Ammattiopisto Outokummun kansainvälisen tanssin koulutuksen johtajana ja vuosina 2006-2012 johdin Suomen Ulkoasiainministeriön rahoittamia taiteen koulutushankkeita Venäjällä. Vuosien 2008-2013 aikana toimin myös Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan jäsenenä.

 

Vuodesta 2013 alkaen olen työskennellyt myös elokuvaprojektien parissa, Elokuvantekoa lähestyn erityisesti liikkeen ja koreografian kautta. Esikoisohjaus, karjalankielinen elokuva Veneh palkittiin Scandinavian International Fim Festivalilla parhaana suomalaisena lyhytelokuvana.

 

Yhtä kauan kuin olen opiskellut tanssia ja toiminut tanssijan ammatissa, olen myös aktiivisesti opettanut eri tanssi- ja keho-mieli-tekniikoita kursseilla, oppilaitoksissa ja eri organisaatioissa ympäri Eurooppaa.

TYÖ VALMENTAJANA JA OHJAAJANA

Vuodesta 2012 alkaen olen toiminut vuorovaikutus- ja työhyvinvointivalmentajana eri yrityksissä ja organisaatioissa. Olen sertifioitu DisC -vuorovaikutusvalmentaja. Lisäksi valmennan kolutusorganisaatioita opetussuunitelman toteutustyössä sekä muutosprosessissa kohti uutta pedagogiikkaa.

Toimin myös keho-mielitekniikoiden ohjaajana ja valmentajana sekä ryhmille että yksityisille henkilöille. Työkaluna käytän erityisesti kehotuntemusta kehittävää BODYFOCYS -metodia.

Opiskelen parhaillaan TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) metodin ohjaajaksi, sertifioituen syksyllä 2018. Teen TRE® ohjausta kesäkaudella 2018 ohjaajaharjoittelija-nimikkeellä.

© 2019 by Bodyfocus