TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)

TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on kehon jännitystiloja purkava menetelmä. TRE® :ssä käytetään helposti opittavia ja omaksuttavia liikkeitä, joiden avulla käynnistetään kehon autonomista hermostoa hyväksikäyttäen jännityksiä poistava tärinä. Tärinä on ihmisen spontaani biologinen ja neurologinen keino palautua stressaavista tilanteista. Useimmiten länsimaisessa kulttuurissa olemme kuitenkin oppineet tukahduttamaan kehon tärinän ja vapaan liikeen. Jos reaktiot eivät pääse purkautumaan, nämä jännitykset saattavat syventyä ja muuttua pysyviksi kehon virheasennoiksi, ilmentyen ajan mittaan erilaisina kipuina ja sairauksina.

TRE® harjoituksissa tärinä aloitetaan lantionpohjan lihaksista ja harjoitusten myötä tärinä ja liike etenee muualle kehoon vapauttaen fascia- ja lihaskireyksiä. Harjoittelun tuloksena koetaan usein selkeitä fyysistä hyvää oloa ja levollisuutta lisääviä vaikutuksia. Syvien jännitystilojen vapautessa alamme myös uudelleenjäsentää olemistamme - kehomme aistimista, tunteita ja ajattelua. Siten TRE® -menetelmä on erinomainen tapa stressinhallintaan. Lisäksi se sopii kaikille perusterveille ihmisille.

TRE® on alunperin kehitetty traumanpurkutekniikaksi katastrofialueilla sekä sotaveteraanien rehabilitoinnissa. Sittemmin metodi on levinnyt kenen tahansa yksilön tai ryhmän avuksi purkaa jännitystä ja stressiä. Menetelmän kehittäjä on yhdysvaltalainen traumahoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. 

 

Opittuaan menetelmän koulutetun ohjaajan johdolla, jokainen voi tehdä TRE® harjoituksia myös itsenäisesti. 

TRE®:tä ei suositella jos olet raskaana, sinulla on sydänsairaus, epilepsia, vakava mielenterveydellinen sairaus tai olet juuri toipumassa leikkauksesta.

Lisätietoja: http://www.trefinland.fi/

TRE.jpg
TRE.jpeg